Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZÁKLADNÍ INFORMACE

Školní jídelna
Telefon: 317 763 522    

cam00524.jpg

Ve školní jídelně se připravuje strava pro mateřskou školu, základní školu, učitele a nově od 1.9. 2005 je možnost stravování i pro cizí strávníky. Průměrný počet připravovaných jídel měsíčně činí:

ranních svačin 940
obědů dětských 3646
obědů dospělých 1275
odpoledních svačin 940
 
Vedením školní jídelny byla pověřena Iva Hlaváčková. Na přípravě stravy se podílí vedoucí kuchařka  Lenka Říhová, kuchařky Jana Duchoslavová, Eva Kocábková a Marie Procházková.
 
Kuchyň je velmi prostorná, zařízení je postaveno tak, aby kuchařky měly pokud možno vše při ruce a nekřížily se cesty při manipulaci s potravinami v syrovém a tepelně zpracovaném stavu. Je osvětlena denním světlem, popřípadě osvětlením na stropě. Vytápění je ústředním topením. Průběžně se doplňuje novým kuchyňským vybavením.
 
Dětem i dospělým je poskytována plnohodnotná a vyvážená strava (dle předpisů). Je zachována vhodná skladba jídelního lístku, dodržována zdravá technologie přípravy pokrmů a nápojů. Jsou používány normy pro školní stravování, které se rozšířily o nové receptury „Labužníci ve školních jídelnách 1,2“, „Ať nám chutná ve škole 1,2“ a „ Recepty pro školní stravování 1,2,3“. Z nich se pravidelně vybírají nové druhy jídel. Při sestavování jídelních lístků je dbáno na dodržování spotřebního koše. To znamená správné zastoupení ovoce, zeleniny, luštěnin, ryb, drůbeže, masa, vnitřností a dalších rozličných potravin. Pravidelně jsou podávány zeleninové saláty, ovoce, tvarohové krémy, pudinky, kompoty, obložené chlebíčky.
 
Na základě dotazníkové akce jsou nabízená jídla u dětí a žáků oblíbená, ale musí být zařazovány i pokrmy méně atraktivní - jako jsou vnitřnosti a luštěniny.
 
Každý strávník má možnost si sám určit porci oběda.